ICT voor mensen
 

Samen Slimmer Innoveren 24 mei 12:00 - 17:30

Het programma van 'Samen Slimmer Innoveren' op 24 mei is bekend. Maar liefst 8 sprekers van toonaangevende Nederlandse bedrijven als ProRail, Westland Infra, NS, Rabobank en Philips komen vertellen hoe zij omgaan met de uitdagingen van de digitale transformatie. Daarbij zoomen we in op nieuwe innovatieve toepassingen zoals Long Range Radio en Blockchain. Uiteraard is er volop de gelegenheid om in gesprek te gaan met collega’s uit uw branche. Bent u er ook bij? 
 
Hieronder vindt u het programma en de mogelijkheid om u  in te schrijven. Wij kijken uit naar een mooi event en zien u graag op 24 mei!  

 

Uw gegevens

 

Programma

12:00 uur Inloop en lunch

12:30 uur Welkom door Ordina

12:45 uur SolarCar Twente

13:00 uur Op zoek naar de natuurlijke stad

13:15 uur Presentaties & breakouts van oa:
ProRail - Dirk Wouters - Digitaal schouwen van het spoor
Westland Infra- Jeroen Gronsveld - Innovatie met LongRange Radio
Port of Rotterdam- Donald Baan - incubator van de haven
NS - Arthur Bouland - Mobile Competence Center
Philips- Peter Hurkmans - Digital Transformation 
SIM-CI – Marius Veltman – Critical Infrastructure Simulations

Rabobank – Henk Kuipers – Pay per use met Blockchain.

16:00 uur vervolg Walter Dresscher over de natuurlijke stad

16:30 uur Borrel

 

samen slimmer innoveren

De impact van de digitale transformatie op het bedrijfsleven is enorm. Wij geloven dat samen innoveren essentieel is om werk te maken van digitale transformatie. Met dit event willen wij het mogelijk maken om elkaar te inspireren en u verrassende inzichten te bieden voor nieuwe vormen van dienstverlening en procesoptimalisatie.

 

Sprekers

Jeroen Gronsveld
 

Westland infra is een regionaal netbeheerder en meetbedrijf voor heel Nederland. Jeroen Gronsveld vertelt over de LongRangeRadio (LoRa) technologie die zij hebben toegepast om de infrastructuur op afstand te kunnen monitoren. Er zijn nog veel meer mogelijkheden met LoRa om assets slim aan elkaar te verbinden. 

Arthur Bouland

 
Arthur vertelt over de reis die NS aflegt om apps voor de interne divisies van NS te ontwikkelen. Dit doet NS in het Mobile Competence Center waarin architecten, ontwikkelaars en beheerders nauw samenwerken.   

Donald Baan
 

Niet de grootste haven, maar de slimste, dat is de ambitie van Havenbedrijf Rotterdam. Donald vertelt over een aantal tools die ontwikkelt worden om de efficiency van de haven te vergroten.

 

SIM-CI
 

Marius Veltman, user experience strateeg bij SIM-CI vertelt over de uitdaging om complexe big data te transformeren naar bruikbare en begrijpelijke informatie, en hoe deze gegevens gebruikt kunnen worden voor de ondersteuning bij de strategische planning en de exploitatie van kritieke infrastructuren. 

De Natuurlijke stad
 

Walter Dresscher heeft in 2014 het platform “De Natuurlijke Stad” gelanceerd. Dit initiatief stimuleert kennisoverdracht van stedelijke innovaties en slaat een brug tussen de creatieve sector en bedrijfsleven. Walter zet zijn optimisme in om innovatieve en inspirerende projecten te initiëren over de grenzen van disciplines heen. 

ProRail
 

ProRail heeft een applicatie ontworpen die beelden van borden en seinpalen die de schouwtrein maakt, vergelijkt met de tekeningen van het spoor. Dirk Wouters van ProRail vertelt hoe dit project tot stand is gekomen en wat je met de techniek kunt bereiken.

Locatie

Ordina
Ringwade 1
Nieuwegein

 

Contact

Bas van der Zwet
Marktdirecteur Industry
+31(0)6 10 49 20 44

 

Contact